Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

14 januari 2012
16:00

Referat: Sjöstad IF - IBK Tygriket 99

Efter en resa mot dom värmländska skogarna präglad av många skratt tillsammans med Jim Carrey, Percy Nilegård, Lasse Åberg och många många fler, var det tillslut dags för öxabäcks stolthet att ställas öga mot öga med våra Värmlands ärkerivaler.

Sjöstad lär skrattat sig lyckliga efter första perioden, det var en period där inget gick tygrikets väg. Man vann inga dueller, man visade ingen vilja och sjöstad var det klart bästa laget. I Borås tidning står det att Tygrikets spelare satt kvar i bussen. Detta kan jag dock starkt dementera då jag själv vet att Åke noga kollade igenom bussen två till tre gånger innan matchstart och det enda han hittade var en gravt alkoholiserad Oscar Elmelid. Kanske hade Oscar gjort sig i tygriket denna afton men han var dessvärre inte aktuell för spel då han inte finns inskriven i spelartruppen. Hur som haver, Tygrikets spelare satt inte kvar i bussen. Det såg dock ut som att majoriteten av laget gick och funderade på annat. Min personliga tanke är att spelarna gick och funderade på hur många bultar det finns i ölandsbron. Vi kan inte kolla på såpass invecklade program som nile city innan match. Jag skulle föredra att Sunes Jul numera blir standard för alla resor.

Den första perioden är inget som går till historian som en av tygrikets bättre perioder. Men vi är fortfarande med i matchen vilket är bra, och i början av andra perioden avslutar Larre ett superanfall med att sätta bollen i nät. Sjöstads spelare undrar nog fortfarande vad som hände. Ett klapp klapp spel utan dess lika där Olle hittar en diagonal till nyss nämnde Larre som enkelt stöter in bollen i öppet mål vilket betyder 3-3 och matchen lever i allra högsta grad. Väl här var det dock slut på det roliga för tygrikets del, Sjöstad tar minst sagt initiativet i matchen och springer ifrån till 7-3 när tiden för den andra perioden runnit ut.
Tygrikets spelare fick dock ett gott skratt med sig från den andra perioden, det var när en av sjöstads spelare åkte på 2 minuters utvisning för fördröjande av spel. Noterbart är att det var femte (?) gången samma spelare saboterat och fördröjt spelet. Spelaren i fråga kunde inte förstå vad han gjort sig skyldig till och att höra han argumentera och förklara sig oskyldig var mycket rogivande. Att han pratade med en värmländsk accent gjorde det hela mycket roligare.

Inför den tredje perioden var ordet vilja något som den vackre Jocke Mattsson använde sig flitigt av. Och när David snyggt sätter dit tygrikets 4de mål för matchen tändes ett hopp. Men det dröjde inte länge tills Sjöstad släkt det hoppet genom att göra både 8 samt 9-4. Matchen slutar 10-4 och den sista delen av matchen är verkligen ingenting som vi tar med oss till tisdagens träning. Ändå kan jag personligen tycka att den 3de perioden var dagens bästa period. Det fanns lite vilja och en del spelare tog på sig ansvaret och gjorde verkligen ett försök att verkligen vände på steken till tygrikets fördel. Men det är dags att plocka lite poäng nu grabbar, det är dags att börja vinna matcher. Inte minst för att få tyst på klubbens avdelning för slumpboll. Men med lika bra träningsnärvaro som senaste veckan är jag säker på att vi snarast får sjunga segersång.

All heder åt colorama arena, väldigt fräsch arena osv. Men akustiken i hallen var bedrövlig. Det kändes lite som att springa omkring på Emirates Stadium, det var helt knäpptyst och man kunde garanterat höra en knappnål falla. Att sedan ha en speaker som sitter och mumlar på värmländska gör inte saken bättre.
Tre väldigt stiliga TT-fans åkte med till Karlstad för att heja på sitt kära tygriket, jag hoppas killarna hade en trevlig dag och vädjar samtidigt till fler att åka med på våra resor, vi behöver all hjälp vi kan få samtidigt som jag kan garantera er en mycket trevlig resa!

Vad som hände på Old Trafford vet alla troligtvis redan om och vi avslutar detta referat med visdomsorden: Paul Scholes!